یکی از رسم و رسومات ایرانی که پیش از مراسم عروسی برگزار می شود جشن حنابندان است. میزبان این جشن خانواده عروس هستند و در گذشته در منزل پدری عروس برگزار می شد. پذیرایی جشن حنابندان همراه با شام بوده و در بعضی از شهرها با کیک و شیرینی نیز همراه است. امروزه بیشتر مراسمات حنابتدان در تالار یا سالن اجتماعات برگزار می شود و تشریفات مختص خود را دارد. ما در این مقاله قصد داریم به بررسی تشریفات حنابندان در تالار بپردازیم. تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
مراسم تشریفات حنابندان در تالار
حنابندان آخرین مراسم پیش از عروسی بوده که به مناسبت آخرین شب حضور عروس در منزل پدری برگزار می شود. هر چند که امروزه این جشن عمدتا در سالن ها برگزار می شود. تعداد مهمانانی که برای مراسم حنابندان دعوت می شود کمتر از جشن عروسی است؛ بنابراین بهتر است این جشن را در تالارهای کوچک تر برگزار کرد.
تصاویر زیر نمونه ای از تشریفات حنابندان در تالار است. گل آرایی حنابندان معمولا با گل های با تم رنگی خصوصا قرمز انجام می شود. برای رزور و بازدید سالن ها و برگزاری مراسم تشریفات حنابندان می توانید با ما تماس بگیرید.
تالارها خدمات متنوعی را برای این شب به یادماندنی تدارک می بینند. به دلیل کم بودن تعداد مهمانان می توان پذیرایی را به صورت سلف سرویس انجام داد. اما از آنجایی که ممکن است سلف سرویس با هزینه بیشتری همراه باشد بسیاری از مشتریان پذیرایی دیس پرس را انتخاب می کنند.
لیست غذای اصلی که معمولا در جشن حنابندان تدارک می بینند:
- باقالی پلو با گوشت
- زرشک پلو با مرغ
- چلو کباب ( جوجه کباب یا کوبیده)
- خوراک بوقلمون
- خورشت فسنجان یا آلو
- ته چین مرغ
معمولا سه یا چهار نوع میوه روی میز قرار می گیرد و 3 نوع شیرینی سرو می شود. همچنین پذیرایی با شربت یا آبمیوه نیز انجام می گیرد. به عنوان دسر ژله یا کیک سرو می شود که انتخاب آن بستگی به سلیقه و بودجه مشتریان دارد. بعضی از زوج ها علاقمند هستند که در جشن حنابندان فینگرفود داشته باشند. تنوع فینگرفود بالا بوده و ممکن است بیش از 10 مدل غذا باشد.
شور و هیجان جشن به موزیک آن بستگی دارد و اجرای آن به عهده دی جی است. البته خوانندگان موسیقی زنده نیز در سالن حنابندان اجرا می کنند و هماهنگی آن را می توان به تشریفات تالار سپرد.
تشریفات تزیین وسایل حنابندان عروس
گل آرایی یا بادکنک آرایی جایگاه و ورودی عروس و داماد به عهده تیم تشریفات مجالس است. انتخاب گل ها و رنگ آن توسط زوج ها تعیین می شود و مطابق میل زیباسازی فضا انجام می گیرد. اگر برگزاری مراسم حنابندان در باغ تالار و در فضا باز باشد امکان تزیین کردن جایگاه عروس و داماد با شمع نیز وجود دارد. شمع آرایی علاوه بر زیباتر کردن فضا، حس خوبی برای مهمانان و عروس و داماد ایجاد می کند.
از تشریفات ویژه حنابندان که آداب و رسوم دیرینه ایرانی ها در شب حنابندان است، می توان به درست کردن سبد حنا اشاره کرد. به عقیده ایرانیان حنا هدیه ای بهشتی بوده و همراه خود شادی و عشق بی پایان دارد.
جشن حنابندان بخش مهمی دارد که در تالارها معمولا قبل از شام دهی برگزار می شود. در واقع هدف از برگزاری جشن حنابندان، حنا بستن عروس و داماد و خداحافظی عروس از خانواده است. به این منظور حنا در ظرفی زیبا و شیک تزئین می شود و در پایان جشن مهمانان از دست عروس حنا می گیرند. همچنین مقداری از حنا را به دست عروس و داماد می زنند تا پیوند آن ها ابدی باشد.
عروس و دامادهای امروزی در شب حنابندان به مهمانان خود گیفت حنا هدیه می دهند. گیفت در واقع یادبودی از طرف عروس و داماد است که به شکل های مختلفی آماده می شود. نوعی از گیفت شیشه ای کوچک است که در آن حنا ریخته شده و روی ظرف اسم عروس و داماد را نوشته اند. برخی نیز به عنوان گیفت حنا قرآن های جیبی کوچک هدیه می دهند.
شما چه تجربه ای از تشریفات حنابندان دارید؟ مراسم حنابندان در شهر شما چگونه است؟ اگر تجربه ای از برگزاری مراسم حنابندان دارید می توانید در بخش دیدگاه ها با ما درمیان بگذارید.